2007-01-02

Julen är över!

I år (ja, förra året var det ju faktiskt, det är 2007 nu...) firade vi julen hos Ludwigs mormor och morfar i Italien. Torsdagen den 21 dec. flög vi från Landvetter till Ciampino strax utanför Rom och därifrån åkte vi taxi i 15 minuter upp till Frascati. Nedan följer en bildkavalkad över våra fem dagar där.



Ludwig visar mormor hur en hörlur fungerar.


Pepparkaka med ädelost är sååååååå gott!!!



Rom kvällstid sett från altanen.


Dags att öppna julklappar! Knepig känsla att göra det utomhus..? I paketet som Ludwig just öppnat fanns en italiensktalade lastbil. Den pratar alltså. Hela tiden.



Här är lastbilen igen. Och Ludwig. Igen.


Ludwig och mormor på promenad i trädgården.

På Juldagen var vi ute på restaurang och Ludwig stortrivdes. Han får mycket uppmärksamhet i Italien. :-) Här är det morfar som skojar men gästerna runt omkring och många i personalen charmades helt och hållet av den glade lille nordbon.


Choklad-mousse gjord på vit och brun choklad (eller white and black chocolate som den italienske kyparen sa) var riktigt, riktigt gott! Solen lyser i ansiktet men det störde tydligen inte.


Den här gången somnade Ludwig i samma stund som vi startade hemresan. Förra gången somnade han inte förrän vi landade...


Det var gott om plats på planet så Ludwig fick ett eget säte att sova i. Jag satte mig på raden bakom (som var helt tom) och tog den här bilden när Ludwig nyss hade vaknat efter sådär en och en halv timmes sömn.